Een gezond leefklimaat

Excellent Parket

Een gezond leefklimaat is nu belangrijker dan ooit. Naast de regels van het RIVM, kunnen we thuis ook een gezonder leefklimaat creëren om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Wij geven u 6 tips!

Tips

1. Goede luchtvochtigheid

Virussen verspreiden zich door de lucht, ze voelen zich voornamelijk prettig bij een droge lucht. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een luchtvochtigheid tussen 55% en 65% gezonder is voor de mens en dat virussen zich minder snel verspreiden. Speciale luchtbevochtigers helpen bij het realiseren van een goede luchtvochtigheid.

2. Luchtkwaliteit

Naast luchtvochtigheid is ook de luchtkwaliteit in huis belangrijk om ziektekiemen tegen te gaan. Een luchtreiniger filtert bacteriën, allergenen en virussen in huis.

3. Ventilatie

Elke dag uw huis ventileren kan bijdrage aan een gezonde leefomgeving. De frisse lucht van buitenaf geeft een schoon gevoel maar geeft ook nieuwe energie. Zeker wanneer u thuiswerkt kan dit helpen bij de concentratie.

4. Stofvrije omgeving

Wist u dat huisstofmijt de trigger is dat mensen last hebben van allergieën? Zorg daarom voor een stofvrije omgeving en maak regelmatig de vloer schoon.

5. Kamerplanten

Kamerplanten brengen niet alleen meer sfeer in huis maar ze zijn ook nog eens goed voor een gezonde luchtkwaliteit. Een pannenkoekenplant heeft bijvoorbeeld luchtzuiverende kwaliteiten. Zorg wel dat de luchtvochtigheid tussen de 55% en 65% ligt. Dit kan gemeten worden met een hygrometer.

6. Gezonde gewoontes

Uiteraard blijven de gezonde gewoontes ook enorm belangrijk. Volg de regels van het RIVM om de kans op verspreiding en besmetting te voorkomen.

Luchtbevochtigers bij Excellent Parket

Op zoek naar een hygrometer of luchtbevochtiger? Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op!

Naar Contact Kom langs in de showroom voor deskundig advies op maat! Komt je vloer tot leven Met de vloeren van Excellent Parket