Vloerverwarming en hout

Kunnen goed samen gaan

Vloerverwarming

Een houten vloer en vloerverwarming, is dat een goede keuze? 10 jaar geleden hadden we gezegd dat deze combinatie niet heel handig zou zijn. Maar tegenwoordig is dat anders. Een houten vloer kan prima gelegd worden op een vloerverwarmingsinstallatie. Het is uiteraard nodig om rekening te houden met een aantal punten. Deze leggen we graag aan u uit!

Excellent Parket heeft veel ervaring in het leggen van houten vloeren op vloerverwarming. Kom eens langs in onze showroom om alles te weten te komen over de mogelijkheden van een houten vloer op vloerverwarming. We helpen u graag!

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van parket en vloerverwarming? Ga dan naar het onafhankelijke platform www.vloerverwarmingenparket.nl en lees er alles over.

Waar moet je op letten?

  • Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid tussen de 50 en 65% is. Anders kan de vloer ‘uitdrogen’ of juist teveel vocht opnemen en bol gaan staan.

  • Kies een houtsoort die stabiel is. Denk bijvoorbeeld aan Eiken, Bamboe, Padoek, Merbau, Afzelia, Teak, Panga Panga, Wengé, Kambala of Afrormosia. Deze houtsoorten ‘werken’ minder snel.

  • Als u wilt genieten van vloerverwarming is het belangrijk om geen dikke houten vloer te kiezen. Een dikke vloer houdt de warmte tegen. Een dunnere vloer is dan een veel beter optie.

  • Er zijn verschillende soorten houten vloeren. Let op! Niet alle houten vloeren kunnen zomaar gelegd worden op een vloerverwarmingsinstallatie. Zo kunnen duoplank- en lamelparketvloeren wel direct verlijmd gelegd worden.  Een traditionele parketvloer kan alleen gelegd worden op een speciale tussenvloer.

  • De vloerverwarming heeft een maximale watertemperatuur van 45 graden (de bovenzijde van het parket mag maximaal 26 graden worden) en een minimale watertemperatuur van 18 graden bij vloerkoeling.

  • Laat de vloerverwarming altijd aan staan op 20-21 graden. Dit is niet alleen beter voor de vloer maar is ook zuiniger en comfortabeler.

  • Hou rekening met het voorgeschreven opstookprotocol.